Grab Malaysia dan KLIA Ekspres baru-baru ini bergabung untuk menjadikan perjalanan ke dan dari KLIA / KLIA2 lebih mudah dan lancar untuk para pelancong.

Pelancong yang membeli pakej Trip + Grab KLIA Ekspres secara online dengan harga RM55 boleh menaiki Grab percuma (bernilai RM10) ke atau dari Stesen KL Sentral. Ini adalah tambang yang sama seperti tambang biasa KLIA Ekspres Single Trip yang boleh dibeli di kaunter.

 

Dengan setiap pakej perjalanan tunggal yang dibeli melalui laman web KLIA Ekspres, aplikasi mudah alih atau kiosk, mereka akan menerima Kod Grab Promo bernilai RM10 setiap satu. Kod promosi ini boleh digunakan pada GrabCar, GrabTaxi atau GrabShare. Pelancong yang membeli pakej Trip + Grab KLIA Ekspres akan menerima dua Kod Grab Promo bernilai RM10 setiap satu.

“Sebagai perkhidmatan ehailing pilihan utama di Malaysia dan Asia Tenggara, kami sentiasa mencari rakan kongsi yang akan memberi lebih nilai kepada penumpang, rakan niaga dan rakan kongsi pemandu kami. Oleh itu, perkongsian dengan KLIA Ekspres ini pasti akan meningkatkan pengalaman perjalanan untuk pelancong kami – baik dari dalam mahupun luar negara, dan merealisasikan matlamat kami untuk menyediakan perkhidmatan mudah alih yang mudah dan boleh diakses dengan cara apa pun, “kata Sean Goh, Ketua Negara daripada GrabMalaysia.

Noormah Mohd Noor, Ketua Pegawai Eksekutif Express Rail Link Sdn Bhd (ERL), pengendali KLIA Ekspres berkata: “Di ERL, kami menyedari bahawa perkhidmatan e-hailing akan terus kekal malahan akan berkembang mengikut arus masa – dan kami menerima perubahan ini. Kami dengan sukacitanya melancarkan kolaborasi baru dengan Grab yang akan menggunakan ciri-ciri e-hailing sebagai sebahagian daripada keseluruhan perkhidmatan KLIA Ekspres. Kami percaya ini juga akan menggalakkan penggunaan pengangkutan awam perkhidmatan rel dan meningkatkan keselesaan perjalanan untuk pelanggan KLIA Ekspres. ”

“Kerjasama ini akan menyediakan perjalanan dari lapangan terbang ke rumah yang lengkap. Pengangkutan yang selesa, mudah dengan harga berpatutan adalah cara terbaik untuk memulakan dan mengakhiri sebarang perjalanan yang tidak dapat dilupakan! “Kata Noormah.

Goh menambah bahawa ciri-ciri seperti GrabChat (sistem berbual dalam aplikasinya), GrabPay (pembayaran tanpa tunai) dan GrabRewards (program kesetiaan dan ganjaran Grab), setiap perjalanan menjadi lebih mudah kerana penumpang, khususnya pelancong dari rantau SEA, boleh berkomunikasi dengan pemandu mereka untuk meminimumkan salah faham, membuat pembayaran tanpa perlu risaukan duit kecil, dan menggunakan atau mengumpul mata GrabRewards dan menukar mata ini mana-mana promosi tempatan.

Untuk maklumat lanjut mengenai Pakej KLIA Ekspres + Grab, sila layari http://www.KLIAekspres.com/grab-promo/.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like