Poh Kong, jenama barang kemas Malaysia, telah melancarkan set koleksi terkini dalam jenama terbaharunya D’first. Bertemakan ‘Eternity’, koleksi ini serba memukau dan mampu mencipta detik-detik berharga untuk orang yang tersayang selama-lamanya. Koleksi dari jenama ini adalah Happy Love, Anggun, Tranz, Auspicious dan Hemera.

Happy Love diilhamkan oleh tradisi Confucian dan menawarkan pilihan barang kemas emas oriental yang elegan, yang boleh dijadikan pusaka keluarga. Siri Happy Love yang baru ini menawarkan barang kemas emas yang elegan yang dipenuhi dengan sentuhan Oriental dan menonjolkan budaya dan tradisi mewah. Koleksi ini juga diilhamkan oleh unsur-unsur barat tetapi boleh dipadankan dengan pakaian perkahwinan tradisional atau moden.

Antara barang kemas dari koleksi Happy Love
Antara barang kemas dari koleksi Happy Love

Anggun mempunyai rekaan motif bunga yang diilhamkan oleh budaya Asia. Motif bunga kemuliaan ini adalah dari simbol demure dan kemurnian, benar-benar menonjolkan keindahan Asia. Dalam siri Anggun ini, Poh Kong telah memasukkan reka bentuk elemen tradisional yang menunjukkan seni keindahan kebudayaan, keharmonian dan alam semula jadi.

Koleksi Tranz direka bentuk untuk menyaingi rentak dan dinamik trend fesyen semasa. Perhiasan Tranz mempertingkatkan gaya anda dengan reka bentuk yang menarik untuk memberi anda gambaran gaya yang anda inginkan, setiap masa.

Koleksi Auspicious adalah salah satu koleksi barang kemas emas Poh Kong yang mempamerkan rekaan dengan elemen Fengshui. Koleksi ini menggunakan emas premium berkualiti dan jadeit A-grade yang digabungkan dengan reka bentuk yang bermakna, pasti mampu memberi sentuhan simbolik kepada gaya individu.

Hemera adalah berlian paling cemerlang di dunia dengan 101 permukaan, refleksi sebenar kesempurnaan dengan prestasi cemerlang. Hemera bermaksud ‘dewi’ siang hari ‘dalam bahasa Yunani dan sama seperti namanya, berlian HEMERA cantik ini bersedia untuk menghilangkan kesuraman dengan kesempurnaan jenamanya yang unik.

Koleksi berlian pertama oleh Poh Kong ini sangat unik kerana kecantikan, kualiti dan kemewahan yang tiada tandingan digabung bersama untuk memberi anda sebuah berlian impian. Ia mempunyai triple cut yang sangat baik manakala 8 bentuk hati dan 8 anak panah corak melengkapkan simetri permata indah ini. Koleksi ini mempersembahkan set anting-anting, loket dan cincin yang menawan.

Selama 41 tahun dalam perniagaan, Poh Kong sentiasa berdedikasi dalam menyediakan barang kemas yang berkualiti dan perincian yang halus. Boleh dijadikan koleksi untuk setiap acara ini, hadiahkan diri anda atau tawan hati orang tersayang dengan perhiasan oleh Poh Kong ini.

 

Untuk maklumat lanjut mengenai koleksi indah Poh Kong ini, sila layari:

Laman Web Rasmi Poh Kong: www.pohkong.com.my
Facebook: pohkongjewellers

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like