Tahukah anda memakai krim pelindung matahari amat penting supaya kulit tidak mudah terbakar, penuaan pramatang dan juga menghalang kulit dari menjadi kusam? Pencemaran udara mempunyai zarah yang amat kecil dan mampu menyebabkan pelbagai masalah kulit termasuk kedutan, pigmentasi dan kekusaman. Sebagai tambahan kepada kesan pencemar, pendedahan yang berlebihan kepada sinar UV dapat memburukkan lagi keadaan kulit dan kulit menjadi lebih tua dari umur.

Bagaimana untuk mengatasi masalah ini?

Salah satu cara untuk membantu melindungi kulit daripada bahan pencemar dan sinar UV adalah menggunakan pelindung matahari yang mempunyai fungsi anti pencemar.


Anda juga boleh mencuba Sunplay Skin Aqua UV Mild Gel SPF30 PA+++ untuk melindungi kulit anda. Ia dirumuskan dengan tiga bahan pelembap iaitu asid hyaluronik, asid amino dan campuran kolagen untuk mengekalkan kulit yang lembap dan menghalang daripada masalah penuaan pramatang. Selain itu juga ia bebas daripada wangian, pewarna, alkohol dan minyak mineral serta sesuai digunakan oleh orang yang mempunyai kulit sensitif.

Teksturnya juga ringan dan tidak melekit, maka ia sesuai digunakan pada setiap hari serta dilengkapi dengan SPF 30 PA+++ untuk melindungi kulit terhadap sinaran UV.


Dapatkan Sunplay Skin Aqua UV Mild Gel SPF30 PA+++ secara eksklusif di semuga kedai Watsons pada harga RM40 (110ml).

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like