Alhamdulillah dan tahniah buat penyanyi tersohor tanahair Dato’ Siti Nurhaliza dan juga Dato’ Khalid di atas rezeki yang telah dikurniakan! Baru sebentar tadi Dato’ Siti membuat sidang media mengenai spekulasi dirinya telah hamil selama 4 bulan. Ini adalah berita dan zuriat yang dinanti-nantikan oleh Dato’ Siti,38, dan Dato’ K sejak mereka berkahwin 11 tahun lalu. Dato Siti dan Dato’ K berkahwin pada 21 Ogos 2006.

Sekitar Julai lalu, Instagram Dato’ Siti @ctdk mula dibanjiri dengan ucapan tahniah daripada jutaan peminat yang memang sudah lama menunggu berita baik daripada beliau.

Semuanya bermula selepas Siti memuat naik gambar susu kambing dan kurma di akaun laman IG miliknya sebagai antara ramuan terbaik untuk wanita mengandung, justeru mencetus spekulasi Siti hamil.

Di dalam sidang media yang diadakan tadi, Dato’ Siti memberitahu beliau terpaksa menolak pelbagai undangan nyanyian dan memutuskan untuk berehat di atas kehamilan beliau.


Komen Dato’ Siti di laman Instagram beliau:

ctdk

Alhamdulillah, moga Allah mempermudahkan segalanya dan saya bersyukur segalanya berjalan lancar pada malam ini. Terima kasih di atas doa-doa anda selama ini dan Alhamdulillah, Dimakbulkan Allah pada tahun ke 11 perkahwinan kami.

Ini adalah sebahagian daripada petikan kenyataan saya. PERTAMANYA, SETELAH MELALUI FASA DAN TEMPOH TERTENTU, SAYA DAN SUAMI MENCAPAI KATA SEPAKAT UNTUK MENGUMUMKAN KEPADA ANDA SEMUA BAHAWA SAYA SEDANG HAMIL EMPAT BULAN.

ALHAMDULILLAH, TIADA KATA YANG DAPAT MENGGAMBARKAN RASA SYUKUR DAN GEMBIRANYA KERANA ALLAH MEMBERIKAN KURNIAAN YANG TERLALU AGUNG INI SELEPAS 11 TAHUN KAMI BERSABAR. INILAH JUGA MENJADI SEBAB UTAMA KENAPA SAYA MEMILIH UNTUK BEREHAT KERANA KANDUNGAN DAN BAYI INI MENJADI KEUTAMAAN SAYA.

2. TUJUAN SAYA MEMBUAT PENGUMUMAN DAN PENJELASAN INI JUGA ADALAH SUPAYA PIHAK YANG BERURUSAN DENGAN PENGURUSAN SAYA, SNP MEMAHAMI KEADAAN SAYA YANG TIDAK DAPAT MEMENUHI SEBARANG UNDANGAN SEJAK BEBERAPA BULAN LALU DAN JUGA UNTUK SUATU TEMPOH PADA MASA DEPAN. SUKA UNTUK SAYA KONGSI RASA SYUKUR DAN GEMBIRA KERANA SAYA MASIH DIBERI MENERIMA UNDANGAN UNTUK MENGADAKAN KONSERT, PERSEMBAHAN, KEMUNCULAN DI TELEVISYEN DAN RADIO SERTA MENJADI JURUCAKAP KEPADA PELBAGAI PRODUK. SAYANG SEKALI, KEBANYAKANNYA TIDAK DAPAT SAYA PENUHI. BAGAIMANAPUN, SAYA JUGA HARUS MELUNASKAN BEBERAPA TUGASAN JUGA SELEPAS INI YANG BERSESUAIAN DENGAN KEADAAN SAYA.

3. SEMOGA DENGAN PENJELASAN SAYA INI, SEGALA TANDA TANYA DAN DESAS DESUS SELAMA INI, TELAH TERJAWAB KERANA SAYA MEMUTUSKAN UNTUK BEREHAT DISEBABKAN OLEH KEHAMILAN SULUNG INI.

Tahniah dari team Dewi sekali lagi!

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like