1. Bahasa badan
Anda boleh mengetahui seseorang sukakan anda atau tidak dari bahasa tubuh mereka. Ringkasnya, jika seseorang meniru bahasa tubuh anda, dia cuba berhubung dengan anda lebih rapat.

2. Pandangan matanya
Ini adalah perkara yang paling mudah untuk dilihat. Pandangan ini adalah pandangan yang penuh perasaan. Mereka akan menatap kamu, kemudian berpaling, kemudian perhatikan kamu. Apabila anda melihatnya, mereka akan berpaling. Ini boleh menjadi tanda yang agak pelik, seperti pandangan mata malu-malu. Kadang-kadang ditambah dengan sikap tidak selesa untuk bercakap dengan anda.

3. Eye contact
Ini boleh menjadi perkara yang sangat mengelirukan. Sesetengah orang akan mengekalkan eye contact mereka dengan anda untuk memberitahu kepada anda minat mereka terhadap anda. Tetapi sesetengah orang merasa sukar untuk mengekalkan hubungan mata dengan orang yang mereka suka. Nampaknya anda perlu belajar untuk menganalisis dengan baik melalui ini.

4. Ambil inisiatif
Jika dia mengambil inisiatif untuk memulakan perbualan, ini tidak bermakna bahawa dia hanya mencari seseorang untuk berbual. Kadang-kadang, ini juga merupakan tanda bahawa dia sedang mencari peluang untuk berkomunikasi dengan anda dan membawa anda keluar jika mungkin.

5. Perbualan dua hala
Seringkali, jika seseorang tidak berminat dengan anda, dia lebih cenderung untuk bercakap tentang dirinya daripada menjawab soalan anda. Sekiranya dia menyukai anda, dia akan bertanya dan teruskan perbualan.

6. Secara kebetulan
Kadang-kadang kebetulan juga boleh menjadi perkara yang menyeronokkan. Jika seseorang suka anda, dia akan membuat perkara-perkara yang mungkin untuk menunjukkan minat anda.

7. Sama seperti anda
Jika dalam beberapa perbualan yang berlaku, dia setuju banyak dan suka perkara yang sama dengan anda, mungkin ini adalah taktik untuk menarik minat anda.

8. Gembira
Jika seseorang tersenyum banyak apabila dia melihat anda, ini biasanya menandakan minatnya terhadap anda. Dia juga sering cuba membuat anda ketawa, menggoda anda, dan suka apabila anda ada di sisi mereka.

9. Gugup
Dalam kebanyakan kes, jika seseorang tertarik kepada anda, dia akan gugup apabila bertemu anda. Telapak tangannya akan berpeluh dan dia akan berasa cemas sepanjang masa.

10. Luangkan Masa

Jika dia benar-benar jatuh hati, dia akan meluangkan masa untuk bersama dengan anda walaupun jadualnya padat dan sibuk. Dia juga akan berusaha mengingati segala details tentang anda yang membuatkan anda gembira.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like